За нас

От 1925 г. насам….

Историята на успеха на холдинг „Акгюн“ започна през 1925 г. с производството на тухли.

През изминалите години паралелно на тухлопроизводството инвестирахме и в промишлени сектори, свързани с производството на суровини (от пръст) и днес успяхме да се наредим сред големите холдингови структури в Турция.

Превърнахме се в сила, която благодарение на иновативния си и динамичен мироглед и  предприемаческия си дух продължава да расте с всеки изминал ден. Към днешна дата в състава на холдинг „Акгюн“ функционират общо 13 производствени съоръжения, от които 5 са за производство на фаянс, теракота и гранит, 3 за производство на керамични изделия за обзавеждане на баня (санитарен порцелан), 1 за производство на шкафове за баня, 2 за производство на тухли, 1 за производство на керемиди и 1 за производство на строителни химикали. Наред с това холдингът е търговски представител на леки автомобили Форд и тежкотоварни автомобили Волво и Фиат.

Ведно с търговските дружества, чиито предмет на дейност е нефтопроизводство и логистика общият брой заети лица надхвърля 4 000, а основната ни цел е високо качество и добри услуги.

Първата инвестиция на дружеството в чужбина се реализира в гр. Нови пазар, България и вече развива производствена дейност. Целта на дружеството е в бъдеще да даде приоритет на инвестициите в чужбина и особено в България, като така ще даде своя принос за подкрепа на икономиката и заетостта в страната.

Холдинг „Акгюн“, представляващ семеен бизнес отдава значение освен на финансовия ръст, така и на инвестициите в човешките ресурси. Една от важните цели на „Акгюн“ е да създаде добавена стойност в страната, в която са разположени съответните инсталации, както и да инвестира дори в условия на криза.

Горди сме с инвестициите и икономическите резултати, постигнати от 1925 г. насам. Наясно сме, че имаме още много работа за свършване.